De Spelregels

Ook voor dit jaar houden we de regels zo simpel en duidelijk mogelijk, zodat iedereen makkelijk kan zijn score kan bijhouden en de strategie bepalen

Inschrijven en deelnemen?

Op de pagina "Contact & inschrijving" vindt u alle informatie terug om op welke manier dan ook deel te nemen aan deze super spannende Pronostiek WK 2018.

inschrijven1

De Spelregels

De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden die tijdens het toernooi worden gespeeld. Dit kan tot 1 kwartier voor de start van de wedstrijd. Zo heb je dus de mogelijkheid om tijdens het toernooi je voorspellingen bij te sturen als je merkt dat je sommige teams toch verkeerd had ingeschat.

De tijd op de server is bindend. Hierover is geen discussie mogelijk, wees er dus op tijd bij als je je scores nog wil wijzigen.

Zoals je hebt gezien, zijn de wedstrijden in de tweede fase nog niet ingevuld. Wanneer de teams bekend zijn, worden ze op de site gezet. En ook voor deze wedstrijden geldt dat je tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd je score kan bijwerken. 

De bonusvragen

Tijdens het toernooi zijn extra punten te verdienen via de bonusvragen. Dit zijn open vragen die je voor een bepaalde datum moet hebben beantwoord. Bij de vraag staat de deadline datum vermeld en het aantal punten dat je kan verdienen. Bij gokvragen (bv. “in de welke minuut valt het eerste doelpunt?”) krijgt de deelnemer die het dichtst bij het antwoord zit, de punten.

De puntentelling

Bij de bepaling van de puntentelling wordt in de voorrondes gekeken naar de uitslag na afloop van de wedstrijd. Voor de finale wedstrijden wordt ook een eventuele verlenging meegenomen. Doelpunten in een strafschoppenserie worden niet meegenomen bij de bepaling van de puntentelling.

Je krijgt 3 punten wanneer je de juiste winnaar aanwijst of correct hebt voorspelt dat het een gelijkspel wordt. Dit wordt de toto-uitslag genoemd. 

Als je  de exacte eindstand weet te raden, krijg je 7 punten voor juiste uitslag. 

Je krijgt 1 extra punt wanneer je het aantal doelpunten voor een van de teams correct hebt geraden, dit wordt de goalbonus genoemd. (bv. een wedstrijd eindigt in 0-0 en jij had 0-1 voorspeld, je krijgt dan toch 1 punt).

Als je de juiste winnaar voorspelt zonder de juiste uitslag te raden, maar wel het doelpuntenverschil correct hebt, dan krijg je 1 extra punt. Dit wordt de goalverschilbonus genoemd. (bv. wedstrijd eindigt in 2-0 en jij had 3-1 voorspeld).

Je kunt dus voor een wedstrijd maximaal 18 punten verdienen, mits je de gouden bal hebt ingezet.

De Bonusvragen leveren uiteraard ook punten op. Per bonus vraag wordt dit kenbaar gemaakt. 

Een reken voorbeeld

De "Gouden Bal"

Elke speler heeft tijdens het toernooi de beschikking over 1 Gouden Bal. 

Met deze Gouden Bal kun je het aantal punten voor een zelfgekozen wedstrijd verdubbelen. Je kan de gouden bal inzetten voor elke wedstrijd die je wil, zolang je voor deze wedstrijd nog de mogelijkheid hebt om de score bij te werken. De gouden bal wordt actief als de voorspellingstermijn voor de wedstrijd is verlopen, een geactiveerde gouden bal kan niet meer worden verplaatst of opnieuw worden ingezet. Een gouden bal kan niet bij een bonusvraag worden ingezet.

Gelijke stand?

Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

  • aantal keren 'juiste uitslag'
  • aantal keren juiste 'toto uitslag'
  • aantal bonusvragen juist beantwoord.

Is de stand dan nog steeds gelijk dan wordt de pot verdeeld voor die plaats.

Heb je al ingeschreven voor de open pronostiek WK 2018?

Sponsors